Choose Language
dk gb

Cathrine Dufour i en spektakulær sejr i Herning

  23. okt. 2021   Mathilde


Cathrine Dufour.JPGVinder af World Cup i Herning: Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy. Foto: Kunddahl Grapich Photography

 

Cathrine Dufour havde valgt sin 18-årige vallak Atterupgaards Cassidy som sin partner i åbningsetappen af FEI Dressage World Cup ™ i Herning. I 2017 vandt parret FEI Dressage World Cup™ på samme sted, og i aften foran et entusiastisk hjemmepublikum viste de en smuk freestyle til 87,115%. Hjemmepublikummet rejste sig og heppede på hende og Cassidy på vej ud af Boxen.

Cathrine Dufour: ”Med Carinas score var der et ganske stort pres på os, da vi kom ind i ringen. Men vi havde nogle ekstra få sekunder før start, så da jeg satte i galop, føltes han virkelig skarp. Og så er det danske publikum fantastisk. Det er bare betagende. Da dette er et af Cassidys sidste shows, var det specielt at gå derind og vise, at han stadig er skarp. Jeg ved, at han er i rigtig god form, og han kan det - og det beviste han virkelig i dag. Jeg er super stolt af ham ”.

Kunddahl G Photography-51.JPG3 glade vindere. Foto: Kunddahl Grapich Photography

Carina Cassøe Krüth og hendes 10-årige hoppe Heilines Danciera af Fürstenball dansede sammen i deres svære freestyle. Med en score på 86.395% sit personlige bedste, endte hun på andenpladsen efter sin holdkammerat fra OL i Tokyo, Cathrine Dufour.

Carina Cassøe Krüth: ”Hun er bare en super god kammerat derinde. Hun er så ærlig, og hun gør alt, hvad jeg beder hende om, og endnu mere. - Hun er bare fantastisk. Da publikum begyndte at klappe, var det ret tidligt, så jeg tænkte 'nå det komme de til at gøre et stykke tid', men det var meget fedt, og jeg tror, at det danske publikum ved, at de kan klappe, og hun kan lide det.”

Den hollandske rytter Dinja van Liere og hendes kun 9-årige hingst Hermes e. Easy Game: “Jeg var meget tilfreds med ham, og han gjorde et meget godt stykke arbejde. I går havde vi et par fejl, men det var første gang, vi red den korte Grand Prix. Han har ikke så meget erfaring, så jeg var meget glad i dag, og han lavede en rigtig god freestyle -test. Han var lidt imponeret over publikum, men han var meget sej derinde. Han er meget smuk, og han ved det. Jeg er bare meget stolt af ham”.

Cathrine Dufour brød ud i gråd efter hendes ridt, det var en helt og speciel følelse for hende. Siden hun var juniorrytter har Atterupgaards Cassidy e. Caprimond været hendes partner, og følelserne løb af med hende, da hun trådte ind i arenaen til præmieoverrækkelsen.

Resultatet af den første etape af FEI Dressage World Cup ™ Herning:

1. Cathrine Dufour (DEN) – Atterupgaards Cassidy 87,115%

2. Carina Cassøe Krüth (DEN) - Heilines Danciera 86.395%

3. Dinja van Liere (NED) - Hermes 84.360%

4. Helen Langehanenberg (GER) - Annabelle 81.215%

5. Nanna Skodborg Merrald (DEN) - Blue Hors Zack 80.880%

Start- og resultatlister

Zibrasport Equest streamer fra begge haller

Kunddahl G Photography-34.JPGCathrine Dufour lykønskes af klassesponsor fra ECCO, Hanni Toosbuy Kasprzak. Foto: Kuhddahl Grapic Photography