Choose Language
dk gb

Dansk sejr i FEI Jumping Ponies’ Trophy

  24. okt. 2021   Mathilde


mag_02.jpgMagdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel sejrede i FEI Jumping Ponies’ Trophy. Foto: AAFoto/Per Torp

 

Ponyrytterne sprang stort, og red lynhurtigt da afgørelsen faldt i den gennemgående serie, FEI Jumping Ponies’ Trophy inde i Jyske Bank Boxen.

10 ryttere af klassens 25 startende red fejlfrit i hovedspringningen, og der var ponyryttere fra Holland, Belgien, Norge, Sverige, Tyskland og Danmark i omspringningen.

Danmarks Magdalene Rose Mikkelsen, 15 år kom på banen som omspringningens 3. rytter og med et fejlfrit ridt i 30,57 sekunder på Attyrory Rebel satte hun konkurrenterne under pres.

Det lykkedes ikke for nogle af de eller meget stærkt ridende ryttere at trumfe Magdalene Rose Mikkelsens tid. Og dermed har den unge dansker formodentlig indløst billet til FEI Jumping Ponies Trophy finalen i Mechelen mellem jul og nytår.

”Det er mit bedste resultat sammen med sejren i DM,” fortæller en tydelig overvældet Magdalene Rose Mikkelsen, og hun fortæller, at hun har haft sin 15-årige pony i to år. ”Det var fantastisk at ride inde i Boxen,” supplerer hun.

Norge havde tre ryttere I omspringning, og det blev Thea Gunleksen og Parc Cookie, der var tættest på at true den danske vinder, da Thea stoppede tiden på 31,23 sekunder. Jonna Esser/Catness fra Tyskland kom ind p tredjepladsen og Karoline Sloth Kjær/Rødtjørns Aragon flugte lige efter.

Kunddahl G Photography-161.JPG

Magdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel på æresrunde i FEI Jumping Ponies’ Trophy. Foto: Kunddahl Graphic Photography.

 

FEI Jumping Ponies’ Trophy

FEI, det international rideforbund, har fokus på ungdomssporten. Og i den satsning, har man valgt at lave en turnering for ponyspringryttere; FEI Jumping Ponies’ Trophy. Den serie skal være med til at løfte ungdomssporten. Det er en serie af stævner, med en finale, hvor ponyspringningen afvikles på absolut højeste niveau, for at skærpe interessen for ungdomssporten hos publikum og medier.

Siden starten på serien i 2017 har en kvalifikation i serien været afholdt i Herning.

Ved at lade de unge ponyryttere konkurrere på samme stævnepladser som verdens bedste ryttere, opnår de noget erfaring, som er værdifuldt for deres videre karriere i springsporten.

Start- og resultatlister

Zibrasport Equest streamer fra begge haller alle dage