Choose Language
dk gb

FEI Jumping Ponies’ Trophy – ponyer i topsport

  20. okt. 2021   Mathilde


49299105502_1bc5e4c438_c.jpg

I 2020 blev FEI Jumping Ponies’ Trophy finalen aflyst, men i 2019 i Mechelen (BEL) blev vinderen Rhys Williams (IRL) og K-Little Hero D’18 finalevinder. Foto: © FEI/Dirk Caremans

 

FEI, det international rideforbund, har fokus på ungdomssporten. Og i den satsning, har man valgt at lave en turnering for ponyspringryttere; FEI Jumping Ponies’ Trophy. Den serie skal være med til at løfte ungdomssporten. Det er en serie af stævner, med en finale, hvor ponyspringningen afvikles på absolut højeste niveau, for at skærpe interessen for ungdomssporten hos publikum og medier.

Siden starten på serien i 2017 har en kvalifikation i serien været afholdt i Herning.

Ved at lade de unge ponyryttere konkurrere på samme stævnepladser som verdens bedste ryttere, opnår de noget erfaring, som er værdifuldt for deres videre karriere i springsporten.

 

25 ponyryttere til start i Herning

FEI Jumping Ponies’ Trophy afvikles over to dage fredag og søndag, hvor det hele afgøres inde i Jyske Bank Boxen søndag formiddag.

25 ponyryttere fra 8 nationer er tilmeldt. Vi får 6 danske ryttere til start: Karoline Sloth Kjær, Cecilie Koenig, Silje Frederikke Kristoffersen, Magdalene Rose Mikkelsen, Olivia Høyer Pedersen og Laura Sargent. Hertil kommer ryttere fra Belgien, Storbritannien, Tyskland, Irland, Holland, Norge og Sverige.

FEI Jumping Ponies’ Trophy afvikles på samme vis som World Cup-serien, med kvalifikationsstævner til finalen. De 20 bedste ryttere fra den Vesteuropæiske Liga får adgang til finalen i Mechelen som afvikles fra den 26. til 30. december. Herning er første kvalifikationsstævne efterfulgt af Lyon i Frankrig (27.10 – 31.10.) mens stævnet i Stuttgart, Tyskland er aflyst.

Se mere om FEI Jumping Ponies’ Trophy HER

Start- og resultatlister