Choose Language
dk gb

Forrygende finale i Nord-Vest Box Cup

  20. okt. 2017   Lars


DSC_0917.jpgFinalen i Nord Vest Box Cup blev for første gang afviklet i Jyske Bank Boxen hvor 32 dygtige ponyekvipager, fordelt på 16 i henholdsvis kat. III og kat. II dystede. De dygtige unge ryttere havde opnået adgang til den store finale igennem kvalifikationer i løbet af året og i dag mødtes de 16 bedste, for at kæmpe om titlen som årets Nord-Vest Box Cup vinder. Helt ekstraordinært løb Karoline Sloth Kjær med sejren i både kat. III og kat. II.


Højt niveau i dagens finale for kat. III
16 dygtige ponyryttere var til start og der var kamp til stregen i finalen, som gik i stilspringning, bedømt efter S4, med Bo K. Møller og Lars Trier Kjøller som dommere, og det var flot ridning, der blev vist, og alle ekvipager blev klappet i mål. Dagens højeste karakter i hovedrunden blev givet til Celina Aabo på Fabian, der opnåede 9.3. Efter den meget seværdige hovedrunde, mødtes de 5 ekvipager med højeste stilkarakterer i omspringningen. Her blev det Karoline Sloth Kjær & Kyra, der med stilkarakteren 9.0 og en tid på forrygende 32,63 sekunder sikrede sig sejren for kat. III-ekvipagerne.

Det var den bedste afslutning på eventyret for Karoline og Kyra. Kyra er nemlig solgt, og i morgen skal Karoline give tøjlerne videre til en ny heldig pige”, fortæller Karolines mor. Karoline havde dog ikke tid til at hvile på laurbærrene, for hun var også til start i Nord-Vest Box Cup finalen for kategori II.

Placeret med begge ponyer
Andenpladsen gik til Mathilde Baaring Kjærgaard og Parc Wasabi, der ligeledes red til en stilkarakter på 9.0, men tidsmæssigt måtte se sig slået af Karoline & Kyra. Mathilde har haft nok at se til under dette stævne, idet hun har haft to kategori III-ponyer til start. Hun blev da også placeret som nummer fire med sin anden pony Lavally Turbo, ligeledes med en karakter på 9.0.

Mathilde var efter præmieoverrækkelsen et stort smil ”den største oplevelse ved at have været med til cuppen, er at have redet i Jyske Bank Boxen og, det er helt fantastisk, at jeg har været så heldig at være kvalificeret med begge mine dejlige ponyer”.

Tredjepladsen gik til Nadia Thinggaard og Valør der fløj igennem omspringningen med blot 1 sekund op til Karoline Sloth Kjær. Dygtige Celina Aabo og Fabian sluttede på en flot femte plads.

Karoline og Qlimax hurtigst over målstregen for kat. II
Karoline Sloth Kjær gjorde rent bord i dag, idet hun også sejrede i Nord-Vest Box Cup for kategori II. Det gjorde hun på Bjerregårds Qlimax i suverænt hurtigste tid i omspringningen.

”Det har været en kæmpestor oplevelse at ride her i Boxen. Og så var det helt fantastisk at vinde begge kategorier”, sagde Karoline, der forståeligt var et stort smil, da hun ventede på at komme ind til præmieoverækkelsen for anden gang.

Der blev vist flot ridning og der var spænding helt til det sidste, hvor 3 ryttere red til samme stilkarakter. I det tilfælde er det tiden der er afgørende og derfor gik sejren igen til Karoline Sloth Kjær, foran Anna-Mathilde Alsing Nielsen & Saquita og Julie Rask på Bakkegaarden’s Perfect Prince. 

Nord-Vest Box Cup finalen afvikles efter metode S4. Det betyder at rytterne bedømmes af både en springdommer samt en stilspringdommer, og der gives en stilkarakter på baggrund af rytternes evne, til at ride en relateret afstand, ride i balance hele banen rundt med mere. Der afvikles en hovedspringning og en omspringning, hvor deltagerne i omspringningen er de ryttere som efter hovedrunden ligger til en placering (ifølge placeringstabellen).

Start- og resultatlister

Nord-Vest Box Cup