Choose Language
dk gb

Friske ponyryttere red stærkt i Boxen

  17. okt. 2019   Mathilde


af Annika Knudsen Lorentsen

Første runde i Nord-Vest Box Cup for kategori 3-, 2- og 1-ponyere er afviklet i Jyske Bank Boxen, og de friske ponyryttere red til flotte stilkaraktere, hvorefter de bedste gav gas i en omspringning.

D05_9204_ImageResizer.jpg

Nord-Vest Box Cup samler en række friske ponyryttere, som får lov at ride i det fantastiske set up, som der er her ved World Cup Herning. 

De unge ryttere skal prøve kræfter med at ride i den store arena inde i Jyske Bank Boxen, og det er en stor oplevelse for dem. 

Klasserne afvikles som stilspringninger, hvor Kristian Skovrider og Ulrik Kjær bedømmer ponyrytternes ridt. I omspringningen var beskeden klar fra Kristian til de ryttere som skulle dyste om sejren:

– Vi giver jer alle de samme stilkarakterer hvis bare I viser at I rider som om det er en omspringning. 

Det gjorde rytterne, og dermed var det fejl og tid der skulle afgøre klasserne.

Malou bedst hos kategori 3
Hos 3'er ponyerne opnåede Malou Therese Mulbjerg Larsen og Stald Poppels Harmony en flot stilkarakter på 8.4 i hovedrunden, og det gav dem en plads i omspringningen. Her red ekvipagen super stærkt og dermed sikrede de sig en sejr i dagens klasse. 

– Det var sjovt at ride i Boxen, det gik godt og jeg er rigtig glad, fortalte Malou umiddelbart efter det var afgjort at hun havde vundet. 

– Jeg glæder mig til i morgen og jeg håber selvfølgelig jeg kan gøre det godt igen.

Andenpladsen gik til Thilde Holm Nielsen med Riwerstown Blonde, mens tredjepladsen blev Sofie Thomassen med Korreborg's Mateus. 

_D041648_ImageResizer.jpg

Sascha leverede en hurtig omspringning for kat. 2
Ligesom hos kategori 3 ponyerne, var der fart over feltet ved 2'erne. Her red Sascha Meldgaard Mortensen på Lykkebogårds Braveheart en lynhurtig tid på 34.44 sekunder i omspringning, mens hun også var fejlfri. Det rakte til førstepladsen. Hør Sascha fortælle om dagens sejr i videoen nedenfor. 

På andenpladsen blev det Signe Skjellerup med Fenrose Harvest Dawn, mens tredjepladsen blev vundet af Mathilde Skovbjerg med My Little Milton. 

Frisk pony vinder for kategori 1
Izabella Tardrup Frandsen og Play Misty For Me red den hurtigste omspringning og var samtidig den eneste fejlfrie, og dermed var sejren sikret. I videoen nedenfor kan I se et forsøg på et interview den dygtige vinder og den lidt friske pony. 

_D041581_ImageResizer.jpg

Andenpladsen gik til Anne-Sofie Christensen med Nørlunds Penny, mens tredjepladsen gik til Caroline Riis Petersen med Tågerods Apaja.

Fakta om Nord-Vest Box Cup
Ved udvalgte C-stævner i perioden fra maj-oktober 2019 har rytterne kunne optjene point i LA2* og MB1*-klasser. Disse klasser er bedømt som stilspringninger, og derfor er den stilkarakter en ekvipage har opnået i en kvalifikationsklasse, de point de tager med i den samlede stilling. 

Startberrettiget i finalen er så de 15 bedste ekvipager i hver enkelt kategori, samt eventuelt ligeplacerede med 15. pladsen. 

Ryttere der har deltaget ved DRF-mesterskaber i indeværende kalenderår, kan ikke deltage. Desuden må rytteren maksimalt være rytterkategori 4, mens de samtidig skal have gennemført en klasse i sværhedsgrad 3 i kvalifikationsperioden. Hver rytter kan maksimalt stille med én pony i finalen.

// Ridehesten.com