Choose Language
dk gb

Gratis adgang til Boxen og Stutteri Ask Grand Prix

  23. okt. 2021   Mathilde


ROlf.JPG

Vinder Rolf-Göran Bengtsson og Zuccero.  Foto: Kunddahl Graphic Photography

 

40 ryttere har kvalificeret sig til Stutteri Ask Grand Prix søndag eftermiddag ved World Cup Herning. Denne Grand Prix er kulminationen på 5 dages konkurrencer ved i Herning. Der har været vist fremragende springning, så publikum kan se frem til en spændende afgørelse på stævnets største klasse, Stutteri Ask Grand Prix inde i Jyske Bank Boxen. Og alle kan få den specielle oplevelse, for der er gratis adgang søndag til World Cup-stævnet i Herning.

Halvdelen af rytterne i Grand Prix-klassen, som starter kl. 13.45 er danske, de har redet forrygende godt, og blandt dem er Linnea Ericsson-Carey og Singular Ls La Silla, de var bedste danske par på en 3. plads i Bemer Int. AG kvalifikationen fredag. Den blev vundet af den svenske toprytter Rolf-Göran Bengtsson og holstenerhingsten Zuccero. ”Jeg kommer meget gerne her, det er et fantastisk stævne. Vi har rigeligt med plads, vi har fantastiske bunde, opstaldningen er super fin og især når det har regnet på denne her måde, vi står på fast grund, både når det gælder stalde og lastbiler. Det er virkelig professionelt og rigtig godt.” understreger Rolf-Göran Bengtsson. Man kan se hele interviewet og hans vinderridt ved at følge linket HER.

 

Topponyer i Trophy-kamp

Søndag kan man også opleve den spændende afslutning på det, som af mange kaldes ponyrytternes World Cup, nemlig FEI Ponies Jumping Trophy Grand Prix, presented by Agria. I lighed med den kendte World Cup optjener rytterne points til en finale for de 20 bedste ryttere fra den Vesteuropæiske Liga, som får adgang til finalen i Mechelen fra den 26. til 30. december. Herning er første kvalifikationsstævne efterfulgt af Lyon i Frankrig (27.10 – 31.10.) mens stævnet i Stuttgart, Tyskland er aflyst.

Rytterne har redet to klasser inden søndagens finale. Den første klasse blev med dansk dobbeltsejr til Karoline Sloth Kjær og Cecilie Koenig. Den anden klasse fredag, præsenteret af Weimar Nicolaisen var de udenlandske ryttere meget stærke, og sejren blev belgisk til Merel Braspenning.

25 modige og dygtige ponyryttere kommer til start i FEI Ponies Jumping Trophy Grand Prix præsenteret af Agria. Der er seks danske ryttere med, når afgørelsen falder søndag formiddag fra kl. 11.30.

 

Start- og resultatlister

Zibrasport Equest streamer fra begge haller alle dage