Choose Language
dk gb

Hest for 7.000 kr. til start i Almased Dressage Amateurs

  15. okt. 2021   Mathilde


DSC_0040.JPG

Maj-Britt Clayton med sin hest Dior, som hun købte sammen med sin søster Elin Houe for 7.000 kr. lige inden den skulle slagtes. Foto: Zibrasport Equest

 

Under World Cup-stævnet afvikles en afdeling af Almased Dressage Amateurs. Det er den eneste, internationale konkurrence for amatørryttere i dressur. Klasserne ved stævnerne er åbent for ryttere fra 26 år og op, og det er for ryttere, som ikke figurerer på FEI’s World Ranking liste.

Som navnet siger, er klassen åben for amatørryttere, og der rides i to kategorier:

  • Small Tour (Prix st. George og Intermediaire I)
  • Big Tour (Intermeidiaire II og Grand Prix)

Der er 14 danske og en enkelt tysk rytter til start ved stævnet i Herning.

 

Redet fra slagtning

En af de ryttere, som er til start i Almased Dressage Amateurs er Maj-Britt Clayton med sin hest Dior, som hun købte sammen med sin søster Elin Houe for 7.000 kr. lige inden den skulle slagtes.

Dior e. Blue Hors Don Romantic/Gefion var 8 år, da han blev sat til salg. Ejerens søn havde mistet interessen for ridning, og Dior stod til salg hos forældrene – der var ingen købere.

”Vi var til Dansk Varmblods hingstekåring i marts, og hørte fra nogle venner, at ejerne af Dior havde besluttet at slagte ham,” fortæller Elin Hove, der sammen med sin mand Hans Jul Andersen driver et succesfuldt stutteri, Stutteri Nexen. ”Jeg spurgte min søster, om vi skulle købe den sammen. Det gjorde vi. Vi vidste det var et projekt, for den havde stået stille længe. Da vi hentede ham, fik vi at vide han ikke kunne stå i en boks, eller gå baglæns,” husker Elin. De gav 7.000 kr. for ham – 3.500 kr. til hver.

 

DSC_0068.JPG

Elin Houe, Maj-Britt Clayton og Dior. Foto: Zibrasport Equest

 

Den beholder vi

Tanken var at fortsætte hestens uddannelse, og derefter sætte ham til salg. Han var uddannet til LA-niveau, og Elins søster Maj-Britt Clayton tog hesten med til Fredensborg, og startede uddannelsen.

Kunderne begyndte at komme, men Maj-Britt fortalte hver gang til Elin, at det ikke lige var de rigtige kunder til Dior. Da Elin mente, at nu var tiden kommet til at sælge, de rette kunder eller ej, måtte Maj-Britt indrømme, at hun var blevet så glad for at ride Dior, at hun ville beholde ham.

”Han har bare ja-hatten på, ” fortæller Maj-Britt, men samtidig har han nogle særheder, staldkrampe med mere. ”Vi kørte til Tyskland, for at købe en ny trailer, men den ville han ikke køre i, så vi måtte sælge den igen, og bruge den gamle,” fortæller hun.

 

Til start i Verden, Hamburg og Herning

Dior er nu 17 år – Elin og Maj-Britt købte ham som 8-årig, og de har været på en fantastisk rejse med ham. Han er uddannet fra LA til Intermediaire, og det har givet Maj-Britt chance for at ride Almased i både Verden, Hamburg og Herning.

”Jeg træner hos Hasse Hoffmann en gang om måneden, når han kommer til Sjælland. Han mener, der helt sikkert er en Grand Prix hest i Dior, og vi laver tingene i træningen. Det har hjulpet mig så meget at ride hos Hasse. Han har så meget værktøj han kan gribe til, for at løse tingene på forskellige måde, og det er nødvendigt med Dior, for han er lidt speciel. Jeg er utrolig heldig at have en hest med den mentalitet,” slutter Maj-Britt Clayton.

Fredag formiddag kan man opleve Almased Dressage Amateurs inde i Jyske Bank Boxen, og den anden konkurrence i serien afvikles inde i Blue Hors Arena M søndag formiddag. Se programmet HER

Kilde: Zibrasport Equest