Choose Language
dk gb

Hjemmebanesejr i Jyske Bank Boxen til Daniel og Blue Hors Zack

  21. okt. 2018   admin


Hjemmebanesejr i Jyske Bank Boxen til Daniel og Blue Hors Zack

Foran et feststemt hjemmepublikum i Jyske Bank Boxen i Herning blev det til karrierens højdepunkt for Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack, da de tog en velfortjent sejr i FEI Dressage World Cup Kür præsenteret af ECCO. Daniel og Zack var sidste ekvipage i den spændende World Cup kür-finale, og da de red den sidste midterlinje, kunne publikum ikke længere holde deres begejstring tilbage, og parret blev klappet ned mod dommerbordet. Dommerne var også betaget af det flotte ridt og belønnede den danske ekvipage med imponerende 83,575 %, og dermed var sejren i hus. 2. pladsen i dagens finale gik til tyske Helen Langehanenberg og hesten Damsey Frh, mens den altid populære og velridende svenske Tinne Vilhelmson Silfvén blev nummer 3 med Don Auriello.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack World Cup 2018a_Ridehesten.JPGHanni Toosbuy Kasprzak (ECCO), Ulf Helgstrand (Dansk Ride Forbund), Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack, Jens Trabjerg (Organizer) og Susanne Baarup (Overdommer). Foto: Ridehesten/Kristine Ulsø Olsen

Daniel og Zack suveræne på hjemmebanen
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack blev ”kun” nummer 3 i lørdagens Grand Prix, og efterfølgende lovede Daniel, at han ville satse stort i søndagens kürfinale og gøre alt for ride fejlfrit. Det løfte indfriede Blue Hors-berideren til fulde, og med en flydende og stort set fejlfri kür hentede han karrierens højeste point fra dommerne. Der var så mange højdepunkter i programmet, hvor musikken bare var timet perfekt til øvelserne, at Daniel selv var et stort smil mod slutningen. Det var de mange danske fans også, og som eneste ekvipage fik det populære par stående bifald.

Blue Hors Zack er vant til rampelyset, idet han og Daniel Bachmann Andersen netop er kommet hjem fra VM i Tryon, hvor det blev til en flot 10. plads blandt verdens allerbedste ryttere. Ydermere har der de sidste uger været stor fokus på Zack, der efter en ulykke er blind på det ene øje. Det betyder dog ikke noget for den 14-årige hingst, der også er en af verdens bedste avlshingste. Med Daniel i sadlen får han al dressur til at se så let ud.

”Det er det bedste ridt jeg nogensinde har haft med Zack, og de 83,575% er en personlig rekord. Det var kæmpestort at blive klappet ned ad midterlinjen, og det er noget jeg aldrig vil glemme. Boxen er en helt speciel arena at ride i. Der er utrolig god lyd, og det betyder, at hestene ikke bliver bange for larmen og aktiviteten på tribunerne, og så er publikum bare fantastiske,” sagde en meget glad Daniel efterfølgende.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack World Cup 2018_Ridehesten.JPGDaniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten/Kristine Ulsø Olsen

Tysk 2. plads til Helen Langhanenberg
Den tyske OL-, VM- og EM-rytter Helen Langehanenberg vand lørdagens Grand Prix med sin dejlige hingst Damsey Frh, så det var en konkurrent i topform, som Daniel skulle slå. Den tyske ekvipage gennemførte søndag en svær kür med meget høj sværhedsgrad, hvor alting lykkedes. Dommerne honorerede ridtet med 81,555%, hvilket gav dem 2. pladsen, og Helen sagde efterfølgende:

”Jeg var meget glad for mit ridt i dag. Indimellem blev han lidt tændt, fordi han kender sin kür så godt, men han er 16 år og jeg elsker, at han stadig er så frisk. Han er på ingen måde træt af dressur eller det at køre rundt i Europa til stævner. Herning er meget speciel for mig, for det er her, jeg har haft mit livs ridt (EM 2013). Det har været et godt og meget velorganiseret indendørs stævne.”

3. pladsen kom som nævnt på svenske hænder, idet Tinne Vilhelmson Silfvén opnåede 80,900 % for sit ridt. Tinne, der også har repræsentereret Sverige ved OL, VM og EM, red på skønne Don Auriello, og de dansede sig igennem en kür af utrolig høj sværhedsgrad med mange flotte højdepunkter. Musikken var frisk og med en Beach Boys medley, hvilket tydeligvis også var noget, publikum kunne lide.

”Jeg er meget glad for mit ridt, og jeg elsker at ride til min musik. Det er ligesom at fortælle en historie. Der var en fantastisk atmosfære i Boxen og stævnet er af topkvalitet,” sagde Tinne efterfølgende.

Flot dansk dressur i Boxen
Rock Star by Name and Rock Star by Nature. Sådan lød det fra de imponerede kommentatorer, da Anna Kasprzak og hendes 10-årige vallak Rock Star var på banen. Parret viste et flot og harmonisk program med en høj sværhedsgrad. De fem dommere kunne også lide, det de så, og Anna og Rock Star sluttede med flotte 75,140 % og 6. plads i det stærke felt. Yderligere to danske ekvipager var med i søndagens FEI Dressage World Cup Kür, og ind på en 9. plads kom World Cup-debutanten Carina Cassøe Krüth og hoppen May-Day Graftebjerg med 73.595 %, mens det kun 20-årige stortalent Victoria E. Vallentin og hendes hest Ludwig Der Sonnenkoenig blev nummer 10 med 73,585 %. Det var også første gang at Victoria var til start i World Cup sammenhæng.

Se hele resultatet af klasse her

Fem forrygende dage med ridesport i Herning
World Cup Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning, og eventen er forløbet efter bogen med masser af ridesport og underholdning i topklasse.

Det har været nogle rigtig gode dage. Der har været flere gæster end sidste år, også i hal M, hvor der er er rideudstyrs messe og en mindre ridebane. Vi er glade for, at der altid bliver leveret topsport her i Herning, og så betyder det rigtig meget for dansk dressursport, at vi får en dansk sejr på hjemmebane i dag,” siger Jens Trabjerg, Sport Director, World Cup Herning.

”Det er en fornøjelse at være vært for så stort et ridesportsevent, som FEI Dressage World Cup er, og jeg er både stolt over og meget tilfreds med afviklingen. Jeg er glad for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune, og takker MCH og Sport Event Denmark for samarbejdet. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - og holde fri, og det synes jeg, vi lykkes med,” siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

”Det er det lange, seje ridt, der har gjort World Cuppen i dressur til et fast indslag i efterårsferien i Herning. Også i år var der flotte resultater og masser af god underholdning i Jyske Bank Boxen. Vi får knapt nok sadlet af, før Danmark igen inviterer ind i både Boxen og Royal Arena - denne gang til VM i herrehåndbold til januar,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

”Fra MCH skal der lyde både tak og tillykke. Tillykke med hele arrangementet og publikumsfremgangen til arrangørerne Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund, der i samarbejde har præsenteret hestesport i verdensklasse. Vi takker arrangørerne for tilliden til MCH retter samtidig en stor tak til udstillerne og til de mange tusind gæster, der har besøgt FEI World Cup i MCH de seneste dage. På glædeligt gensyn til alle,” siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Facts om World Cup Herning
650 heste deltager
I alt 6.800 m2 ridebane
70 messestande
23 nationer samles
Samlet præmiesum 2 mio. kroner
250 frivillige
Kæmpe campingplads til deltagerneJyske Bank Boxen indeholder en af verdens største indendørs ridebaner med målet 44*80 meter og med plads til 8.500 tilskuere.

Hjemmeside: http://www.worldcupherning.dk/