Choose Language
dk gb

Særlig springturnering for de ”unge vilde”

  21. okt. 2021   Mathilde


kon_02.jpg

Konstantin Deeken Künnemann kom ind på andenpladsen i den første EYCup-klasse under stævnet med Cressendo Bv Z e. Canturano. Foto: AAfoto/Per Torp

 

I 2003 blev EYCup grundlagt, det er en cup målrettet U25-ryttere (16 til 25 år), og den har opnået stor popularitet. Klasserne for U25-rytterne afvikles ved internationale stævner, og der har været afviklet afdelinger bl.a. i Tyskland, Østrig, Polen, Italien, Litauen, Tjekkiet, Slovakiet og Schweiz.

Landstræner Bo K. Møller har oplevet disse konkurrencer ved stævnerne i udlandet, og i år er det lykkedes at få en afdeling til Danmark. Den skulle have været afviklet ved CSIO-stævnet i Uggerhalne, men grundet Covid-19 restriktioner, er denne cup flyttet til World Cup-stævnet i Herning.

Vinderen af U25 Grand Prix-klassen i Herning får adgang til finalestævnet, som skulle have været afviklet i Salzburg, men da stævnet er aflyst, søger arrangøren alternative muligheder.

36 ryttere er tilmeldt konkurrencen i Herning. Der er ryttere fra Sverige, Holland, Tyskland, Frankrig, Norge og Danmark. World Cup-stævnet indgår dermed i en serie af springstævner med fokus på U25-ryttere, linket mellem ungdomsrækken og den store springsport. Det kan være en udfordring for de unge ryttere at indgå i konkurrence med professionelle seniorer, når de ikke længere er en del af ungdomsklasserne (U21). Ved at lave en overgang mellem ungdomsrækken og seniorrækken i U25 konkurrencer, får rytterne en lettere overgang til den store sport, og de har desuden finalestævnet i EYCup at ride efter.

 

Konstantin Künnemann lagde stærkt ud

23-årige Konstantin Deeken Künnemann var i sommer en del af seniorlandsholdet ved EM i Riesenbeck. Han er glad for serien af U25-stævner, også selvom han har fået god, international rutine på seniorniveau dette år sammen med sin tophest AK’s Crowney. U25-Grand Prix rides på 145 cm, og det giver mulighed for, at mindre rutinerede heste, kan få rutine ved betydelige internationale stævner.

”I Grand Prix-klassen rider vi om ranglistepoints som i 2-stjernet Grand Prix, og det gør det også meget interessant at ride med i de klasser,” fortæller Konstantin Deeken Künnemann, der kom ind på andenpladsen i den første EYCup-klasse under stævnet, St. Clemens EY Cup U25 med Cressendo Bv Z e. Canturano.

Konstantin peger på en anden fordel: ”Vi konkurrerer mod hinanden indenfor samme aldersgruppe, og de points vi kan opnå til ranglisten i denne serie, kan på sigt gøre det lettere at komme ind til internationale stævner.”

Start- og resultatlister

Zibrasport Equest streamer fra begge haller alle dage