Choose Language
dk gb

Top-ponyspringning til World Cup i Herning

Toppen af Europas bedste ponyspringryttere mødes i Jyske Bank Boxen i uge 42. Som noget helt nyt har FEI nemlig lanceret en World Cup i ponyspringning, som får premiere under World Cup stævnet i Herning. Der er i den grad lagt op til hestefest i Boxen.

  11. sep. 2017   LarsToppen af Europas bedste ponyspringryttere mødes i Jyske Bank Boxen i uge 42. Som noget helt nyt har FEI nemlig lanceret en World Cup i ponyspringning, som får premiere under World Cup stævnet i Herning. Der er i den grad lagt op til hestefest i Boxen.

FEI Hjemmeside.jpg

Nyt tiltag for ponyspring-eliten
FEI’s springkomite præsenterede sidste år i november et helt nyt initiativ til ponyrytterne; FEI Ponies Jumping Trophy. Hidtil har vintersæsonen været udfordrende med kun få internationale konkurrencer for ponyer, men med FEI’s nye tiltag FEI Ponies Jumping Trophy forventes dette at ændres. Serien kan sammenlignes med Longines FEI World Cup Jumping for heste og vil være knyttet til de største springstævner. Dog løber sæsonen fra 1. januar til 31. december, da ryttere kun kan deltage i ponykonkurrencer, indtil de er 16 år. Formålet med Trophy-stævnerne er ikke blot, at deltagerne kan nyde de fremragende forhold og den specielle atmosfære på topniveau, men også at give dem muligheden for at ride for et stort publikum. Det vil helt sikkert være tilfældet i Boxen, når de søndag skal springe finalen kort før World Cup küren i dressur starter.

Eksklusiv turnering kun for de bedste
FEI Trophy-turneringerne i ponyspringning afvikles til de samme stævner som afvikler World Cup i springning, men World Cup Herning har helt ekstraordinært fået dispensation til at afvikle en afdeling, og det ser arrangørerne meget frem til.
Jens Trabjerg der er en af arrangørerne bag stævnet fortæller, at det er en eksklusiv turnering for de bedste: ”For det første afvikles den kun i syv europæiske lande, og for det andet er det kun de fem bedste nationer ved EM i ponyspringning for hold, som er inviteret. Disse nationer må hver sende to ryttere afsted, og dertil kommer landene som organiserer et Trophy-stævne, som også må sende to.
Udover dette har Dansk Ride Forbund også fem pladser, og vi har som arrangør tre wildcards, hvilket vil sige, at der bliver ca. 25 ryttere i alt.”

Finale i Boxen i primetime
FEI Ponies Jumping Trophy kommer til at bestå af tre klasser, heraf en finaleklasse der kommer til at ligge om søndagen i Boxen, før World Cup küren.
På nuværende tidspunkt må hver rytter kun stille med én pony, men arrangørerne arbejder på at få et par almindelige springklasser tilføjet til programmet, for at få flere ponyer med.
En ting er sikkert - det bliver en helt en helt enestående oplevelse for de unge springtalenter at være med under World Cup Herning.

World Cup Herning

Læs mere om FEI Ponies Jumping Trophy her