Choose Language
dk gb

World Cup Herning byder på et væld af oplevelser til efterårsferien

  15. okt. 2018   admin


650 heste og deres ryttere er klar dressur og springning på højeste niveau, børn og ponyer i fuld fart på springbanen, World Cup i dressur, stor messe for de købelystne og et show i verdensklasse med bl.a. Ericka Jane og Clémence Faivre. Der er noget for enhver smag, når World Cup Herning fra onsdag til søndag indtager Jyske Bank Boxen.

Står vi til endnu en dansk hjemmebanesejr i World Cup dressur?
Efterårsferien byder på den helt store hestefest i Herning, når Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning fyldes med heste, ryttere og besøgende. Det er 12. gang, at World Cup skydes i gang i Danmark, og det er anden gang, det foregår i Herning.

I World Cup-klassen er der lagt op til stjernedyst, og muligheden for endnu en dansk hjemmebanesejr i Boxen er absolut til stede. VM-aktuelle Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack og Betina Jæger på Manestream Belstaff, OL-rytterne Agnete Kirk Thinggaard og Anna Kasprzak på hhv. OL-hesten Orthilia og WC-debutanten Rock Star samt den kun 20-årige Victoria Vallentin på Ludwig Der Sonnenkönig er klar til at tage kampen op mod verdensstjerner som blandt andre den tyske OL-rytter Helen Langehanenberg på superhingsten Damsey, den tidligere World Cup-vinder Adeline Conelissen fra Holland, Australiens OL- og VM-rytter Kristy Oatley, legendariske Richard Davison fra Storbritannien (4 x OL), den svenske toprytter Tinne Vilhelmson Silfven og mange flere.

20171021 fei 1018.JPG

Dufour til start i stjernespækket dressur
Sidste års WC-vinder fra Herning, Cathrine Dufour, er klar til at begejstre publikum i Boxen igen. I år er hun til start i den store 3-stjernede dressur med hendes upcoming stjerne – Bohemian, som trods sine kun 8 år allerede har vist imponerende styrke i de sværeste dressurklasser. Men sejren er på ingen måde givet for Danmarks stærkeste dressurrytter, for hun og Bo (Bohemian) er oppe mod modstandere som landsholdskollegaen Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio, samt hollandske Adelinde Cornelissen, tyskerne Kathleen Keller og

Helen Langenhagenberg, samt den svenske VM- og OL-rytter Juliette Ramel.

Børn og ponyer i fuldt firspring
Gennem året har unge håbefulde ponyryttere sprunget om point i den landsdækkende stilspringturnering Nord-Vest Box Cup, og følgende 15 U13 (pony kategori III) og 15 U16 (pony kategori II) er klar til den store finale, der springes torsdag og fredag på den enorme springbane i Jyske Bank Boxen. Finalisterne er listet op nedenfor.

Fredag og lørdag byder også på den internationale springturnering FEI Ponies Trophy, som er en europæisk turnering på højeste niveau med tre kvalifikationer (1. kval. i Danmark, 2. kval. i Frankrig og 3. kval. i Tyskland) og en finale i Mechelen i Belgien til december. Kun fem danske ryttere får muligheden for at springe kvalifikationen i Herning, og vi krydser fingre for, at Maria Langhoff (Horsens), Isabel Vang Hvitved (Birkerød), Anna Sofie Tørnæs (Holstebro), Josefine Sandgaard (Herning) og Lærke Godsk (Broby) og deres ponyer giver publikum en på opleveren og dansk succes i Jyske Bank Boxen.

Lørdagen slutter med et brag af en fest
Lørdag aften bliver en fest. Her kombineres dagens spændende konkurrenceprogram med den store Grand Prix-springning og Brogaarden Show Night i Jyske Bank Boxen. Aftenen byder på et væld af festlige indslag – masser af fart og bevægelse, musik og sjov. Blandt andet kan I opleve den danske R&B-sangerinde Ericka Jane med hits som ”Favorite Lie” og ”Bad like you”, og så vil franske Clémence Faivre, som er Haute Ecole-træner (højere klassisk dressur) og specialist i frihedsarbejde, sammen med sine heste forbløffe publikum med sit nye show Fuego.

Få det hele med
Billetsalget er i fuld gang, og vil du sikre dig den fulde oplevelse med topsport, auktion, show og musik kan du for kun 750,- kr. købe et partout-armbånd til fredag, lørdag og søndag. Kan du kun komme til Jyske Bank Boxen en enkelt dag, er det også muligt at købe endagsbilletter. Se mere her.

Gratis entre til messen
I Hal M i MCH Messecenter Herning kan man også finde ”World Cup-messen – alt til hest og rytter”, hvor der er 70 stande med et væld af nyheder og gode tilbud. Udstillerne medbringer et bredt felt af produkter lige fra foder og staldinventar til tøj og hestetrailere. Der er gratis adgang alle dage til Hal M, hvor der ud over salgsmessen med spændende stande også findes en ridebane, hvor du også kan opleve forskellige springklasser op til 140 cm, juniorspringning og dressur på højt plan.

Facts

650 heste deltager

I alt 6.800 m2 ridebane

70 messestande

23 nationer samles

Samlet præmiesum 2 mio. kroner

250 frivillige

Kæmpe campingplads til deltagerne

Jyske Bank Boxen indeholder en af verdens største indendørs ridebaner med målet 44*80 meter og med plads til 8.500 tilskuere.

Finalister i Nord-Vest Box Cup

nordvestbox rosetter 2017_420.jpg

U16 (kat. II)
Alberte Folman Bach/Manninard Earnán (Barthahus Rideklub/Kokkedal)
Emilie Leisgaard Schwensen/Bakkegaarden's Mrs. Magic (Kjellerup Sportsrideklub)
Una Broe-Brøndum/Clements Stardust (Næstved Sportsrideklub)
Leonora Løwe Skjold/Paddys Pet (Sportsrideklubben/Ballerup)
Cecillie Aggersbøl/Zoé Bredager (Ørnebjerg Køre- og Rideforening)
Karla Baad-Christensen/Surprice (Hillerød Sportsrideklub)
Willow Beckwith/Cadem's Shinner (Fyens Rideklub/Odense)
Anne-Louise Blicher Ravnsbo/Mr. B (Kolding Rideklub)
Adrijana Jankauskaite/Nørlunds Maggie Ma (Sevel Rideklub)
Violise Frost Bay/Mia 88 (Brande Sportsrideklub)
Camilla Holmegaard/Freja (Nørre Åby Rideklub)
Signe Marie Brünning Conradsen/Neilstown Puffin (Stevnsbogaard Rideklub/Hvidovre)
Astrid Tolsgaard Jensen/Sunday Ru Flavien (Rideklubben Egene/Holte)
Leonora Sandberg Nielsen/Moya's Midnight Star (Rideklubben Egene/Holte)
Anne-Kathrine Hjorthøj/Laustfin Skellerød (Østsjællands Rideklub/Hårlev)

U13 (kat. III)
Laura Sargent/Rocky (Helsinge Rideklub)
Caroline G. Rasmussen/Whisdom By Jazz (Ommersyssel Rideklub/Gjerlev)
Zac Kean Parry/Muffe (Odsherreds Rideklub/Vig)
Liv Juhl/Skovgårds Safir (Vasehus Rideklub/Tjele)
Paya Kruse Kappel/Juliette (Fyens Rideklub/Odense)
Sophie Karoline Emilie Moltke/Oak Deborah (Rideklubben Egene/Holte)
Malou My Sohn Henriksen/Bakkegaarden's Chapain (Næstved Sportsrideklub)
Laura Thomey/Bølle (Rebelsig Sportsrideklub/Bramming)
Christian Kaae/Nikita (Kongsdal Rideklub/Mariager)
Sille Lundgaard/Stald Ninos Miss Diva (Nordvestsjællands Rideklub/Svebølle)
Anna Ley/Strip Wil Racen (Kongsdal Rideklub/Mariager)
Alma Rose Gudman Andersen/Lyngvejens Dushe (Salsmode Sportsrideklub/Stenløse)
Sofia Zornig Sylvestersen/Irish Pleasure (Rebelsig Sportsrideklub/Bramming)
Carla Sandberg Nielsen/Fayre Caruso (Rideklubben Egene/Holte)
Alberte Filuca Brünning Conradsen/Mister S (Stevnsbogaard Rideklub/Hvidovre)

I finalen rides en opvarmningsklasse og en finaleklasse. Begge klasser afvikles i MB1* metode S4. De to klasser rides på to forskellige dage.