Choose Language
dk gb

World Cup Herning med store ændringer

  6. jun. 2021   Mathilde


 

Den danske World Cup kvalifikation i dressur er tilbage i Herning med publikum og store programændringer.

1.jpg
Arrangørerne er i fuld gang med planlægningen af World Cup Herning fra den 20. – 24. oktober, og nu er det populære stævne tilbage i MCH Messecenter Herning. Jyske Bank Boxen og Arena M danner rammen om spring- og dressurkonkurrencer samt stort SHOW og DWB følauktion.
 
– Vi glæder os rigtig meget over at være tilbage i MCH Messecenter Herning igen. Vi har lavet nogle store ændringer i programmet, som, vi tror, vil gøre eventen endnu mere interessant for publikum, siger en af arrangørerne bag stævnet, Casper Cassøe.
 
Dressuren kulminerer lørdag aften
Programmet for FEI Dressage World Cup™ kvalifikationen er ændret i forhold til tidligere år. Rytterne skal ride Grand Prix fredag aften med start kl. 19, og inden da afvikles der en 3-stjernet Grand Prix. Som noget nyt er det det nye ”Kort Grand Prix”-program, som rytterne skal ride.
 
For dressurentusiaster bliver lørdag også en spændende dag, hvor der afvikles 3-stjernet Grand Prix Special fra kl. 11, og fra kl. 15.30 til 17.00 er der lagt an til et forrygende eftermiddagsshow. Lørdag aften kulminerer med FEI Dressage World Cup™ Freestyle, hvor de placerede ryttere opnår points til World Cup serien. FEI Dressage World Cup™ Freestyle er kun åben for de 15 bedste ryttere fra fredag aftens FEI Dressage World Cup™ Grand Prix, så det er den absolutte top, man kan nyde lørdag aften.
 
De bedste danske ryttere har tidligere både sejret og været topplaceret i FEI Dressage World Cup™ Freestyle i kamp mod flere af verdens bedste ryttere. Det har resulteret i en fantastisk stemning i Jyske Bank Boxen, og vi glæder os til igen at opleve taget lette.
 
I sidste års FEI Dressage World Cup™ kvalifikation sejrede Cathrine Dufour og Bohemian over verdensetteren Isabell Werth, og da var det Vilhelmsborg ved Aarhus, som lagde faciliteter til afviklingen af FEI Dressage World Cup™. Det var hyggeligt og stemningsfuldt, men de ekstraordinære rammer i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen giver lige det sidste til at hæve stævnet til højeste internationale klasse.
 
– Vi ser meget frem til det nye sportslige program. Og vi har store forventninger til World Cup afviklingen fredag og lørdag aften, udtaler Jens Trabjerg, der sammen med Casper Cassøe står bag arrangementet af stævnet.
 
Springrytterne åbner og lukker stævnet
Det bliver springrytterne, som åbner stævnet onsdag middag med 1- og 2-stjernede konkurrencer. Samme billede tegner sig torsdag, hvor ponyrytterne støder til i FEI Jumping Ponies Trophy – en international turnering for ponyer med en finale, som man kender det fra World Cup serien samt en international springpony-tour. Afgørelsen på FEI Jumping Ponies Trophy falder søndag middag umiddelbart efter Pony Grand Prix, og før stævnet kulminerer inde i Boxen med Stutteri Ask Grand Prix. Her skal springrytterne kæmpe om placeringerne, som tæller til Longines Verdensranglisten.
 
Som noget nyt afvikles en turnering for U25-springryttere; European Youngster Cup, og herved indgår World Cup-stævnet i en serie af springstævner med fokus på U25, som er linket mellem ungdomsrækken og den store springsport. Vinderen af Grand Prix klassen i European Youngster Cup i Herning bliver kvalificeret til finalen i Salzburg, Østrig fra den 2. – 5. december 2021. Se mere på hjemmesiden: www.eycup.eu
 
Føllene og børnene er tilbage
Lørdag eftermiddag, lige inden afgørelsen på FEI World Cup i Boxen, kan man i Arena M opleve en spændende følauktion, DWB World Cup Foal Auction, med over 25 føl.
 
De helt unge springryttere er også tilbage ved World Cup Herning med afgørelsen på den populære kvalifikationsserie MUSTANG Cup (tidl. Nord-Vest Box Cup). Kvalifikationen afvikles lørdag eftermiddag, mens finalen finder sted søndag eftermiddag.
 
I hal M vil der i lighed med tidligere være en messe med ca. 75 udstillere, samt et er et spændende sportsprogram, som arrangørerne har sammensat med FEI Dressage World Cup™ kvalifikation i dressur, 3-stjernet dressur, Almased Tour og på springsiden, 1- et og 2-stjernet springning, konkurrencer for U25- og ponyryttere samt finalen i MUSTANG CUP.